Original Post augusti 28, 2012

Gunnebo dart spelade under lördagen sitt första Klubbmästerskap.Återigen blev det långdragna tävlingar. I juniorklassen vann Carl Flodin som även tog sig nästan hela vägen även i Öppen Singel. Damklassen vanns av Yvonne Mason och Öppen Singel tog Patrik Flodin hem. Patrik gick igenom tävlingen helt utan förluster. Detta ger honom den första inteckningen i klubbens vandringspris. Han fick pris för högsta utgång 125 och kortaste set 22 pil.

2012-08-28, Västerviks-Tidningen, http://www.vt.se/sport/?articleid=6526005

 
Original Post augusti 16, 2012

I lördags var Gunnebo Dart representerade på Svenska Dartförbundets årsmöte, på Scandic Hotel i Stockholm.

“Det är ju alltid lite oroligt när man dyker upp på sådana här evenemang. Man kan ju få frågan om det är någonting som man vill engagera sig i på riksnivå”, hälsar ordförande Thomas Kallin via e-mejl.

Enligt Kallin rådde enighet mellan förbundets olika föreningar. “Till och med på den ekonomiska sidan ser det ljust ut. Men det beror till stor del på att det inte finns något kansli med fast personal.”

Västerviks-Tidningen, 2012-08-16, http://www.vt.se/sport/?articleid=6513976

 
Original Post augusti 4, 2012

Tre juniorer och fyra seniorer från Gunnebo Dart har träningsspelat i Målilla

För juniorerna var det första besöket på en annan klubb så att detta var en stor händelse. De skötte sig alldeles utmärkt eftersom motståndarna var mera rutinerade.

Det spelades mest dubbel i olika former där man lottade ihop nya och rutinerade spelare.

Intresset för dart i Gunnebo ökar lite hela tiden och det kommer hela tiden upp nya förmågor. Juniorverksamheten blir större hela tiden och standarden ökar i samma takt.

Västerviks-Tidningen, 2012-08-04, http://www.vt.se/sport/?articleid=6501916

 
Original Post juli 13, 2012

Dart är en sport där det gäller att få tre pilar att fastna i tavlan. Hur man gör det finns det inte många regler för, och man kan göra på olika vis.

Under gårdagens träning hemma i Tyllinge lyckades Astor med den otroliga bedriften att få en av pilarna att fastna i tavlan med baksidan först…

Precis i kastögonblicket trillade flightset av, men pilen fortsatt mot tavlan.

Gör om det om ni kan!?
 
Original Post juli 11, 2012

Söker nu ansvariga till Onsdagarna igen Helst några månader framåt om möjligt Ni som kan får föreslå dagar så vi kan sätta upp det på schemat Om det är en onsdag eller flera gör inget Om ändringar måste göras försöker ni byta tid genom att kontakta andra i gruppen här via telefon eller på bloggen Om man inte kan onsdagar finns ju andra möjligheter Det behövs ju tex städas ibland eller fixa inköpsresor eller något Söndag em juniorer 14- 16 Vi behöver alla ställa upp någon gång ibland Tiderna på onsdagar och öppet hus är viktiga för klubben Det är en bra väg att öka vårt medlemsantal Hoppas på många svar Oftast finns det någon i styrelsen där dessa dagar men kanske inte varje gång Dessutom vill ju dom också träna så att dom kan ta sig in i något lag i höst Thomas Kallin

 
Original Post juli 9, 2012

Tävlingen är på Mörbylånga Skola varje år och årets upplaga var den 22:a i ordningen. Gunnebo var mest med för att se och lära Gunnebo Dart var väl representerade med fyra spelare: Magnus Stavbom Astor Lundquist Patrik Flodin och Herman Spanjer. Och för att se och lära var Casandra Holmstedt med Den som lyckades bäst i Herrsingel var Astor Lundquist från Tyllinge som gick vidare till slutspelets andra omgång. Där stötte han på en spelare från Sola Dart Klubb i elitserien och lyckades inte riktigt ända fram.

Västerviks-Tidningen, 2012-07-09, http://www.vt.se/sport/?articleid=6477081

 
Post juli 7, 2012

Under lördagen spelades det singel och deltog gjorde Astor, Magnus och Patrik.

För min del mötte jag för bra motstånd och förlorade med 3-0, trots ett 180 kast som ställde 36. Fick aldrig testa då motståndaren hade 32 och då klev. Motståndaren hette Caris…

Patrik visade också framfötterna med en 180 och dessutom en 118 utgång och gick vidare en skvätt.

Astor åkte också ut i första omgången, tog ett set men hade svårt å kliva…

I lottad dubbel torskade Magnus å hans partner med 3-2 mot halvdåligt motstånd och vara ute redan första omgången.

Astor och Patrik blev lottade så att de mötte varandra i första matchen, där Astors par vann med 3-2 och gick vidare ytterligare två matcher… Men till sista blir det dock en bättre motståndare…

Herman och Cassie va med och hejade fram våra vänner och bilder kommer…

En trevlig kväll, rapporteras från Magnus

 
Original Post juli 6, 2012

Framme på Öland inför Öland Open.

Först ingen ström i husvagnen, men det löste sig med en gammal teletekniker, en pensionerad ingenjör å en montör.

Inget förtält dessvärre, men vi får njuta av vädret istället.
 
Original Post juli 6, 2012

Idag fredag kommer Gunnebo Dart deltaga i en tävling för första gången. Härligt!

Vi kommer att åka ner med ett antal spelare och hoppas på att skaffa oss massa erfarnheter och träffa roligt dartfolk.

Det blir Astor, Magnus, Patrik och Hermann från klubben som ska ner och kasta. Med följer några andra, bland annat Cassie, en ung tjej som kan bli riktigt bra, om hon bara tränar lite

Se upp Öland, nu kommer vi!!!

 
Post juli 6, 2012

Antalet medlemmar kan i dagarna skrivas till 17. Mycket roligt att så många vill vara med i vår trivsamma verksamhet. Det som är bra med Dart är ju att ALLA kan vara med; Kvinnor, män, unga som gamla. Ta gärna steget Du också och bli medlem i vår klubb.

Klubben bildades tiddigare i år och vi hade vårt första styrelsemöte den 30/6 och rapport och info från det mötet kommer inom kort. Många kloka beslut och funderingar dryftades…

Sprid gärna denna länk till fler personer. Vi vill ha in synpunkter på utformningen, innehåll, önskade aktiviteter m.m. m.m. ALLT som har med dart att göra.

En trevlig helg tillönskas alla dartspelare.

Vänligen

Magnus Stavbom